top of page
E-shop

STORE POLICY

Het is belangrijk om eerst onze voorwaarden te lezen alvorens uw eerste bestelling te plaatsen bij ons. Wanneer u een bestelling plaatst op onze webshop dan wordt er een overeenkomst gesloten tussen koper en verkoper. Daarom moet u eerst akkoord gaan met onze algemene verkoopwaarden die van toepassing zijn op deze overeenkomst. Bent u jonger dan 18 jaar dan hebt u eerst toestemming nodig van uw ouders of wettelijke voogd alvorens te kunnen bestellen en te betalen.

 

Indien u wenst om via onze webshop een bestelling te plaatsen, is het aangeraden om eerst onze algemene voorwaarden grondig na te lezen. Door het plaatsen van een bestelling gaat u uitdrukkelijk akkoord met onze algemene voorwaarden.

 

1. AFSLUITEN VAN HET KOOPCONTRACT

 

1.1. Het plaatsen van een bestelling via onze webshop heeft automatisch tot gevolg dat u een bindende offerte stuurt voor het sluiten van een koopcontract. Wij aanvaarden deze offerte door het leveren van de bestelde goederen.

 

1.2. Horizons Lointains verkoopt haar goederen uitsluitend via de webshop aan eindconsumenten die minstens de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Minderjarigen kunnen geen bestellingen plaatsen via onze webshop, mits toestemming van de ouder(s) of wettelijke voogd. Als we merken dat de bestelling door een minderjarige werd geplaatst, kunnen wij deze bestelling weigeren.

 

2. NAUWKEURIGHEID VAN DE ARTIKELEN

 

2.1. Alle producten zijn in nieuwstaat, ongedragen en schoon bij inpakken en verzending. De illustratie van onze artikelen gebeurt aan de hand van foto’s. Onze artikelen worden bovendien voorzien van een aangevuld met de prijs, maat en beschikbare kleuren.

 

2.2. Wij doen ons best om de kleuren van de artikelen op de foto zoveel mogelijk te laten overeenkomen met de werkelijke kleuren. Gelieve rekening te houden met het feit dat (lichte) afwijkingen mogelijk zijn.

 

2.3. Indien u moeilijkheden ondervindt met het vinden van de geschikte maten van onze artikelen of u twijfels heeft over de kleur is het steeds mogelijk om met ons hieromtrent contact op te nemen via de contactmodule op de website, door te mailen naar info@horizonslointains.be.

 

3. PRIJS

 

3.1. Alle prijzen worden weergegeven in euro. Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.

 

3.2. Horizons Lointains doet het mogelijke om steeds de correcte prijzen weer te geven voor de te koop aangeboden artikelen. De bij het product vermelde prijs is exclusief verzendkosten.

 

3.3. Indien in uitzonderlijke gevallen de prijsvermelding kennelijk fout is geafficheerd door gevolg van een technische of menselijke fout zijn wij niet gebonden aan dit aanbod.

 

4. BETALING

 

4.1. Het betalen bij de afronding van de bestelling via de webshop gebeurt op een gemakkelijke en veilige wijze.

 

4.2. De verzendingskosten worden gedragen door de consument en bedragen € 5,00 tot 2kg per verzending. Indien verzendingskosten worden aangerekend, wordt u hiervan meteen op de hoogte gebracht bij het afrekenen. Deze kosten worden automatisch verwerkt in het eindbedrag.

 

4.3. Na het afronden van de betaling wordt uw bestelling bevestigd door middel van een e-mail.

 

5. KORTINGSCODES

 

5.1. Kortingscodes kunnen niet worden aangekocht, maar worden uitgegeven tijdens reclamecampagnes. De geldigheidsperiode van kortingscodes is beperkt in de tijd.

 

5.2. Kortingscodes kunnen slechts éénmaal worden verzilverd in het kader van een bestelling en enkel binnen de gepreciseerde periode. Gelieve te noteren dat een minimale aankoopwaarde vereist kan zijn voor het gebruik van kortingsbonnen.

 

5.3. Het bedrag van de kortingscode wordt in mindering gebracht van het eindbedrag. Indien deze kortingscode ontoereikend is voor de waarde van het artikel zal de rest moeten worden betaald met een van de aanvaarde betaalmethodes.

 

6. VERZENDING

 

6.1. Voordat onze artikelen worden klaargemaakt voor verzending worden zij steeds onderworpen aan een strenge voorafgaande controle. Onze artikelen worden verpakt met grote zorg om het risico op beschadiging tijdens het vervoer te minimaliseren.

 

6.2. Voor het verzenden van onze artikelen doen wij beroep op Bpost. Op werkdagen zal de verzending normaliter 2-3 werkdagen bedragen. Indien u een bestelling plaatst in het weekend of op een wettelijke feestdag zal deze termijn een aanvang nemen op de eerstvolgende werkdag.

 

6.3. Wij zijn niet aansprakelijk voor vertraging van de levering in geval van een fout door Bpost. Indien bestelde artikelen in geval van overmacht verloren gaan, zijn wij eveneens niet aansprakelijk.

 

6.4. Indien wij zelf een fout hebben gemaakt bij het verzenden van de artikelen wordt de consument voor dit ongemak gecompenseerd met een waardebon voor onze webshop ter waarde van het bedrag van de geplaatste bestelling, inclusief verzendingskosten.

 

6.5. Indien u de levering van de artikelen niet zelf kan aanvaarden, wordt het pakje door de bezorgdienst overgedragen naar het dichtstbijzijnde postpunt. In dit geval zal u het pakje daar zelf moeten afhalen.

 

7. RETOURNEREN

 

7.1. Geretourneerde artikelen worden steeds grondig geïnspecteerd. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen het retourneren van artikelen waarmee de consument niet tevreden is enerzijds (zie 7.2.) en het retourneren van foute leveringen anderzijds (zie 7.3.).

 

7.2. Indien u niet tevreden bent met de geleverde artikelen is het mogelijk om ze te retourneren. Het retourneren is slechts mogelijk indien CUMULATIEF is voldaan aan volgende voorwaarden:

 

- Retourneren dient steeds te gebeuren binnen een termijn van 14 dagen na ontvangst van het artikel;

- Het etiket of prijskaartje is nog steeds bevestigd aan het artikel;

- Artikelen die door uzelf werden beschadigd of vuil gemaakt, worden niet geaccepteerd;

- Het is slechts mogelijk om gepaste artikelen te retourneren. Gedragen of gebruikte artikelen komen niet in aanmerking;

 

7.3. Indien u tot de conclusie komt dat een fout artikel werd geleverd, kan u met ons contact opnemen via onze contactmodule op de website, via een e-mail te sturen naar info@horizonslointains.be. In uw bericht geeft u een duidelijke omschrijving van de fout in het geleverde artikel.

 

7.4. Alleen wanneer geretourneerde artikelen voldoen aan bovenstaande voorwaarden komen zij in aanmerking voor een correcte retourzending. Indien wij bevestigen dat het gaat om een beschadigd of fout artikel zullen het bedrag van aankoop en de verzendingskosten worden teruggestort op het rekeningnummer van de consument.

 

7.5. De kosten van retour worden volledig gedragen door de consument. Indien bij de ontvangst van een geretourneerd artikel echter wordt vastgesteld dat het daadwerkelijk gaat om een beschadigd of verkeerd artikel zullen de kosten van retour aan de consument worden terugbetaald.

 

8. PRIVACY

 

8.1. Wij hechten veel belang aan de privacy van de consument. Daarom beheren wij alle gegevens conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR). Het is steeds mogelijk om de eigen gegevens kosteloos te raadplegen, te laten wijzigen of verwijderen uit onze database.

 

8.2. De gegevens die we van de consument verzamelen hebben betrekking op de consument zelf en worden louter bijgehouden met het doel om een koopovereenkomst te kunnen sluiten. De voornaam en naam, het adres, het telefoonnummer en het e-mailadres van de consument worden bijgehouden. Deze gegevens worden door de consument zelf verschaft door het invullen van de eigen contactgegevens.

 

Indien u vragen heeft omtrent onze privacy policy is het mogelijk om ons te bereiken via de contactmodule op de website of te mailen naar info@horizonslointains.be.

 

Indien u algemene vragen of opmerkingen heeft over onze verkoopsvoorwaarden, aarzel dan niet om ons te contacteren via de contactmodule op onze website of het e-mailadres info@horizonslointains.be . Ook in verband met klachten kan u ons steeds bereiken via de hierboven aangegeven media. Wij doen steeds ons best om u zo spoedig mogelijk te helpen!

 

  

Horizons Lointains

 

Zeelaan 292

8670 Koksijde, België

BTW-nummer: BE.0865 235 446

Tel: (+32) 058 51 14 61

info@horizonslointains.be 

 

Laatst bijgewerkt: 09.07.2020

bottom of page